logo

592 slide1 600

dokumenta

viva harmonika

Sanja Pavlovic

Levi baner

        Данас се у матичној школи изводи настава на следећим одсецима: хармоника, клавир, виолина, гитара, кларинет, флаута и соло певање.  Од школске 2009/2010. године је почело са радом издвојено одељење музичке школе у Ражњу, у просторијама Основне школе “Иван Вушовић“ и то на одсецима: клавир, виолина, хармоника и кларинет. Од школске 2014/2015.године почиње са радом и издвојено одељење у Соко бањи где се настава одвија за гитару, виолину, клавир и хармонику
О високој стручности наставног кадра говори чињеница да међу бившим и садашњим наставницима, некадашњим ђацима школе има пуно истакнутих педагога који раде широм Србије, међу њима и универзитетских професора и врсних инструменталиста са којима непрекидна сарадња и контакт доприносе унапређењу наставног процеса.
Настава се одвија у три смене а просторије школе су на располагању ученицима и за вежбање у време када се настава не изводи. Школа и Центар за културу и уметност заједнички користе свечану салу у којој ученици и наставници приређују концерте, интерне и јавне часове као и концерти поводом посета бројних истакнутих инструменталиста и камерних састава. У истом простору наши ученици често наступају при отварању ликовних и других изложби, књижевних вечери и бројних прилика сличног типа. Сарадња школе је интезивна и са свим другим институцијама локалног нивоа, радиом и телевизијом, предшколском установом, Скупштином општине Алексинац а нарочито основним школама на територији општине која се огледа у промотивним концертима на уступљеним часовима што доприноси општем ширењу музичке културе читаве средине. Школа је 2. децембра 2016.године свечаном академијом прославила јубилеј, 50 година успешног и континуираног рада а овим поводом штампана је и монографија школе аутора мр Марка Јеленића, директора школе од 2013.године.

ФИЛМ О ШКОЛИ

НАША ХИМНА

Smotra horova

digitalno nasilje

Copyrigcht © 2021 Основна музичка школа "Владимир Ђорђевић" Алексинац